Att flytta västvärldens produktionsjobb till Kina - ekonomiskt drivet? Den nutida penningens ursprungslösa existens leder i bevis att den ekonomiskt drivne är den undantagslöst manipulerade.
En maktkamp på en viss nivå är också undantagslöst helt enligt plan på en annan. Det var kanske dags för den urbaniserade industriellt produktionsstyrda inrutningscirkusen att besätta själsligt (alltså inte politiskt*) alltför fria Kineser? Det visar sig sällan vara antingen eller (se logiskt stickspår).
*) Enligt skolboken. Man kan emellertid kontemplera härvidlag då åsiktsmatningen varit osedvanligt påträngande.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Det finns ett mönster i detta precis som du säger. Det gäller att flytta produktionen som resten av världen ska svälja till länder som lider brist på något. Kina har t.ex begränsade energiresurser och en stor befolkning. Mönstret går igen i t.ex Tyskland, Japan och Sydkorea.
SvaraRaderaKissingers ord passar då snyggt in i pusslet:
"Who controls the food supply controls the people; who controls the energy can control whole continents; who controls money can control the world."
De som inte lider brist på något behöver inte tigga. De saknar något måste använda pengar för att anskaffa detta något. Så att skapa brister är motorn.
Att t.ex Argentina med sitt Pampas, enorma natur och energitilgångar, är runt 164 gånger större än Storbritannien men med 20 miljoner färre innevånare, etc har en outvecklad ekonomi är därför ingen tillfällighet.
Det handlar som sagt om kontroll, om att skapa brister som man kan styra och utnyttja.
Alltid först skapa efterfråga på den lösning som sedan skall tillhandahållas.
SvaraRaderaRäknade lite fel där. Argentina är runt 11 gånger större än Storbritannien.
SvaraRadera